Rookmelder gaat af zonder reden

Beoordeel dit item
(24 stemmen)

Piepen Melder
Wanneer uw rookmelder schijnbaar zonder reden afgaat (ongewenst alarm), is dit heel vervelend, vooral wanneer dit 's nachts gebeurt. Wat kunt u doen:

  • Zet de rookmelder voor een korte tijd op alarmpauze om het alarm tijdelijk uit te schakelen. De gevoeligheid van de rookdetector is verlaagd maar de melder blijft wel detecteren. Druk daarvoor op de Test&Hush knop op de rookmelder. Na 10 minuten schakelt de rookmelder automatisch weer in.
  • Sluit de keuken/badkamer wanneer deze wordt gebruikt en schakel de afzuiginstallatie aan. Stoom/damp kan ongewenst alarm veroorzaken.
  • Ook verf of andere vluchtige stoffen kunnen ongewenst alarm veroorzaken.
  • Verzeker u ervan dat de melder minstens 5 meter verwijderd is van een stoom- of dampbron. Deze kan ongewenst alarm veroorzaken.

Blijft de rookmelder zonder reden afgaan? Haal dan de rookmelder eraf en maak de melder goed schoon. Het alarm zal direct stoppen.

Hebt u meerdere rookmelders in huis die onderling gekoppeld zijn? De rookmelder waarvan de rode LED snel knippert, veroorzaakt het alarm. Vervang deze rookmelder.

Piept uw rookmelder? Gaat uw rookmelder niet in alarm, maar geeft de melder een korte piep? Dit kan een aantal oorzaken hebben. Lees hier wat de mogelijke oorzaak is en wat u eraan kunt doen.